Oldalak

2018. január 15., hétfő

Tavaszból a télbe

)
megyünk, lépünk, lépegetünk, s


 megérkeztünk. Hó, ha nem is nagy, de  ő is megérkezett, hozzánk.






 7

 Van aki madarászik. Madarászna...


  Van aki bent a melegben alszik.

S van, aki füvezik.


 A napsütéstől  elcsábult mogyoróbokor a szomszédban.

6 megjegyzés:

  1. Ide is elért a hó vasárnapra. Vissza is tettem a hóesést a blogra.:)

    VálaszTörlés
  2. Itt is elég szépen megmaradt a hó. Gyönyörű az a háromszínű macsek, ezt nevezik teknőctarkának? no csak laikusan, de egyszer, száz éve gépeltem egy macskakönyvet, onnan maradt meg bennem az elnevezés. A vörös is szép, tömött téli bundával.

    VálaszTörlés
  3. Érdekes Világban (oldalamon rá lehet menni) épp most találtam ezt http://www.erdekesvilag.hu/a-vilag-legkisebb-vadon-elo-macskafeleje/

    VálaszTörlés
  4. Szegény mogyoró...nem lesz sok termés rajta idén...
    Az én két szőrösöm, ma épp csak szükséges okból dugta ki az orrát. Itt bent durmolnak, a jó melegben - mert hogy nálunk is esett a hó.

    VálaszTörlés
  5. Itt Budapesten is esett kb 5cm hó szombaton és főleg vasárnap délelőtt. Próbáltam letakarítani a kocsiról este, de csak a vasárnapi esést sikerült. A szombati jéggé fagyott. Érdekes módon a kertben viszont már alig van most nyoma.

    VálaszTörlés
  6. Délutánra már elolvadt a havunk, többnyire. Ez a vörös kicsi, van benne perzsa beütés, mert volt az utcában tán egy pár évekkel ezelőtt, nos nekik lehet látni, felismerni a leszármazottaikat. Ebben, abban. A csámpás járása tiszta anyja, Hogy a rendkívüli élelmességet honnan hozta nem tudom. Az anya színeit örökölték a kölykök: fekete, voros, fekete fehér és a trikolór. Mind szépek voltak. Egyet nem értek: Cirnyó úrfi állandóan úton van, de szürke macskát nem látni a környéken. Jó lenne tudni merre járhat?

    VálaszTörlés