Oldalak

2018. január 8., hétfő

Mára

Higgy nekem, a naplementéknek köszönhetjük napjaink súlyát, szépségét és magabiztosságát. Gabi Heichmann


A jó háznak nagyon jót tesz, ha körülveszi, elbújtatja őt egy jó kert. Köze lesz újra a természethez.  És merészkedjünk le a földre.  Bújjunk el egy kicsit, takarjuk el  a külvilágot, amennyire csak lehet. És akkor kell még némi lazaság. Ne legyen minden nagyon szigorú, rendes meg hibátlan.  Meglátják, jól fogják érezni magukat benne. Petrik Adrienn

 2014. június 30-án jegyeztem le ezeket a szavaklat, gondolatokat a naplómba...

5 megjegyzés:

  1. Mind a két idézet megtalált,köszönöm!
    Valamelyik könyvében van Adriennek ez az idézet? nem emlékeztem rá,de teljesen egyetértek vele.:)

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, talán a A másik kert? Mást kerestem, elém kerültek.Együtt voltak.

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű a fotó!
    A mi kertünk most ilyen! :) Laza vagyok, de muszájból. Különben nem szeretem azokat a mértanilag megtervezett kerteket. Engem mindig is a természetesség vonzott. Több ilyen elbújós rész is van nálunk (Sajnos olyan is, amit el kellene bújtatni!), és igazán jól érezzük benne magunkat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő nagyon ennek a természetes környezetnek a híve, ilyenben él, s nagyon bensőséges az övéké. S nem szabályos ezzel együtt.

      Törlés
  4. az én lányom mindig is szerette a mama elhanyagolt dzsumbujos kertjét. Én se vagyok híve a tip-top, mértani kerteknek. Ettől talán kivételek a "nagy" történelmi kertek, de olyanokat csak képen láttam, és inkább vágyom egy arborétumba, ahol úgy hagynak mindent, ahogy van, még a gazt is. Somogyvámoson a Krisnavölgyben is meg vannak hagyva még a tiltott füvek is, például a parlagfű, egész hosszan. Mikor rákérdeztünk, azt mondták, megvan annak is a magyarázata, szerepe. Amúgy pedig, ha már a parlagfűnél tartok: kínaiak és az indiánok gyógynövényként használták, egy gabonaszállítmánnyal került Európába. Mivel "özönnövénynek" számít, nyilvánvaló, hogy allergizál, ahogyan az akác is. Utóbbiról mostanában sokat lehetett hallani, végül a meglehetős mézhaszon érdekében megkegyelmeztek a tartásának. De nyáron mindent arra fognak rá, és kötelezik is a lakókat az irtásra. Pedig ott van még az üröm, a rhododendron, az életfa, az útifű ezek is allergizálnak. Ugyanakkor pl. az útifű gyógyászati célra rendkívül fontos. Na jól elkanyarodtam, megyek is odébb.

    VálaszTörlés