Oldalak

2017. augusztus 28., hétfő

Nyárutón

 Eső után, reggel, ahogy halad előre a nap.

Amikor kicsi már az udvar:




 Évszakok:

  Mózsi

Madarak hozták, vagy a szél?

 A fagyokat túlélő Abélia, teljes pompájában. Jövőre remélem nő is, most csak magához tért.
 Milyen egyszerű dolog nem jut az ember eszébe?!Kukacvirággal kellett volna felszórni az üres részt, imád itt lenni. Ezek mindenféle próbálkozások, kitöltések, betöltések. S van ami későn került ide,  
pedig szemlátomást feléledt itt: sarkanrtyúvirág. Majd kiderül mennyire szedi még magát össze.


S a levesbe került légy. Panaszkodik a szomszédasszonyom, mindent ellepnek náluk a verebek, s piszkítanak, nem lehet tőlük kiülni. Tudom, hogy a madáretetéssel kerültek ide, aztán túl jólérezték magukat, itt maradtak. Most mi legyen? Télen se etessek miattuk? Pedig sok madár is jár ide. Kétségtelen ők nagyon ideszoktak... Kicsit túlontúl nagyon is. (Napraforgók miatt? Azokat is látogatták mások is. Most már nincsenek napraforgók, kiderül, maradnak-e?)

5 megjegyzés:

  1. Ránézésre is minden lében két kanál az a két macska :)

    a kukacvirág úgy el fog terjedni, hogy ki sem lehet irtani. Én sem tudom hogy került hozzám, szél hozta, icirkepicirke a magja, ma már dugig lenne vele a kert, ha nem szabályoznám egy kicsit, hogy ne nyomjon el minden mást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a sok csupasz felület sem jó, s a bokrok mire töltik be a teret?

      Törlés
  2. Verebek madáretetés nélkül is van. és ő is madár. Minden madár kakil::)Azt nem tudom elhinni,hogy annyi veréb lenne a szomszédban,hogy ne lehessen kiülniük. Kizárt.

    VálaszTörlés
  3. Sokan vannak, kétségtelen( vagy húszas kolónia is összejön állítólag). Van egy trombitafolyondár a hinta felett, ott gyülekeznek. S verebek, a szokásaikkal együtt.

    VálaszTörlés
  4. Jól jártatok ti ezzel a két cuki macskával. Adnak "témát" bőven...
    A madáretetésről nagggyon megoszlanak a vélemények.A barátnőm egész évben etet, én csak télen, hóban teszek ki ennivalót. Így azután nálam egyáltalán nincsenek verebek (bár azok télen se nagyon) - Viszont nyáron mindig van friss víz, mert azt nehezebb városban találni - gondolom én...
    A kukacvirághoz: már vagy ötször vettem magot és a világ minden kincséért se akar egy szem se kikelni belőle. Feladtam, nekem nem lesz kukacvirágom - de van helyette - fűként/gazként mindenhol kinövő borsikafüvem. Este locsolás után, vagy a tenyeremben szétmorzsolva imádom az illatát !

    VálaszTörlés