Oldalak

2017. január 16., hétfő

Tegnap


 

 Tegnap még köztünk volt a lepke.


Tegnap megmakacsolta magát a fényképezőgépem, nem engedi a fotókat áttölteni. Bemegyek a városba, hátha a fényképész tud tanácsot adni. Vagy nem, s küldhetjük szervizbe. (Úgyis leejtettem, s nehezen fotózok vele, a zoom állandóan ugrál. Akkor ezt elintézte magának. Az előző gépemet apám ejtette el. Most azt használom.)

Tegnap kicipeltem a családot az erdőbe. Az odáig vezetőút pokol volt, jéggé fagyva, lefagyva, szórást, eltolást itt nem ismerik. Gyalog közlekedni életveszélyes.

Viszont az erdő maga volt a nyugalom, a csend, a ragyogás. Az ágak közt áttetsző napfénnyel, ami meg-megcsillant az ágakon. Némely fa előtt a lehullott levelek borították el a havat. Elmúlt évszakra emlékeztetve. Ahogy a nap melegített időnként megindult az ágakról az olvadó hó. A fák sűrűjében kopasz és havas lombozat váltogatta egymást, gondolom ahogy nap rendezte a soraikat. (S csak egy családdal találkoztunk, szánkózásból tértek haza.) 





Az úton, valahol bent az erdőben kidobva, kiöntve belsőség. Gyomor, belek. Milyen állaté és miért éppen az út közepére tették oda? Ki érti ezt?

A fák mögött sütött a nap, meg-megcsillant a fénye a leveleken, úgy sajnálom, hogy a fotók nem adják vissza.  Aztán beértünk a faluba, ahol szintén kriminális volt a közlekedés, helyenként. Ahol nincs járda, csak út, de azon járnak a népek járda helyett olyan lefagyások voltak, hogy azokon járni veszélyes volt. Felmentünk a hóba. Jó volt sétálni, s nem a sétától fáradtunk el.


S akkor jöjjön egy kis vidámság, még egy nyári erdőből.

Hóvirágünnep (Teljes film)




15 megjegyzés:

  1. Vágyom erre az erdei havas nyugalomra! Csodaszépek a képek! te úgy érzed,hogy nem adják vissza az élményt, pedig átjön.Én is így szoktam lenni.:)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek a képek, szerintem tökéletesen visszaadják a hangulatot.

    VálaszTörlés
  3. Hát szép is, veszélyes is, de ha tud vigyázni az ember, ismeri a lehetőségeket, nem lehet baj. Múltkor visszakérdeztem, nyilván átsiklottál fölötte, hogy végül bementél a rejtvényjáték oldalra? ugyanis láttam vendégként fejtett valaki, pont másnap, gondoltam, hátha te vagy. Én a saját nevemen vagyok fenn, a Fórumban az Agytorna itt és egyebütt címmel van topikom. Ha érdekel, kukkants be, és ha játszol is, jó játékot kívánok.

    VálaszTörlés
  4. Isabel, bocs elfeledtem válaszolni. A férjemet érdekelheti, de még nem ment fel, pedig szóltam neki.

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy vettétek az erdei hangulatot.

    VálaszTörlés
  6. A belsőség az erdőben tutti, hogy vadászatot jelent (vagy legális, vagy illegális). Többsz9ör voltam anno a Lilivel tett sétáim alatt tanúja, hogy a lelőtt vaddisznóról lefejtik a szőrt, kivágják a belet, a többit meg elviszik. Ilyent láthattál te is. Nem lesz ott sokáig, jönnek az éhes erdőlakók és pár nap alatt teljesen eltüntetik. Jó, ha egy lerágott állkapocs-csont marad....
    Ettől függetlenül az erdő nálatok is gyönyörű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt nem értettem, hogy miért az út közepén hagyták?Félrehúzza, nincs útban, stb. Vagy ehhez gondolkodni kellett volna?

      Törlés
    2. Nem állat húzta oda? Bár akkor nem marad belőle ennyi és az látszik is,mármint a húzás útja.

      Törlés
    3. Miért nem érted ? Hát felbontani egy állatot az úton csak egyszerűbb, mint a bokros-gazos útszélen ? Nem ? És ember bontotta fel...mert egy róka-farkas talán tényleg bevonszolta volna valami diszkrétebb helyre...

      Törlés
    4. Aranyos fodorka mondta jól. Vadászat miatt csalinak is ott szokták hagyni, vagy csak egyszerűen azért, hogy a többi állat megegye.
      Üdv.
      ZsuR

      Törlés
    5. Bocs ez lemaradt.
      Ha vadászat miatt hagyta ott akkor direkt az út közepére teszi és nem a bozótosba, hogy jól látható legyen a vad amikor célba veszi.
      Üdv. ZsuR

      Törlés
    6. Ez egy nagyon használt erdei út, rögtön a falu felett, ott vadásznának? Mikor annyi amúgy a lehetőség. S nappal, amikor nagy ott a forgalom, látható volt az autók nyomain. Bár ki tudja, én ezt nem értem.

      Törlés
  7. Nem, ezt ott borították ki, egyértelmű. S nem széttépett állat maradéka volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fúj,hü...e bunkók. belenyomnám az orrukat....

      Törlés
  8. Nem vagyunk egyformák, nagyon nem!

    VálaszTörlés