Oldalak

2015. január 7., szerda

Hideg éjszaka

ígérkezik, jól behúzódtunk a népeimmel együtt. Két napot távol voltam, reggel megkértem a szomszédasszonyt a gázt picit tekerje fel, ne 7 fokba érkezzem ki, még nem teljesen gyógyultan. Belépve "meleg" 15 fok,  fogadott, aztán már fűthettem, hogy ne csak kabátban érezzem, s ne csak a konvektor közelében. Két nap elég volt a kihűléshez, a viszonylagoshoz, de akkor is. S eszembe jutottak a az első évek, amikor két naponta jöttem, no, akkor megvoltak 9 és 7 fokok, a 10 -13 már melegnek számított. Ki kellett ismerni, meg kellett tanulni a fűtést, a meleg fenntartását, a takarékos fűtést.

Még mindig Zinnaton "élek", egy újabb adagon, talán a köhögés kezd könnyebb lenni, erre mondják jól elkaptam. Melegséget két könyv adott, amit a posta hozott, hirtelen felindulásból rendeltem meg, találtam rájuk meglehetős baráti áron, antikvár oldalon. Szinte újak, nekem csodaszépek, a fotók, a szövegek.

 Olasz Ferenc: Te Deum       Olasz Ferenc: Dicsértessék! (Ez utóbbi új és bővített kiadásban jelent meg, a régije hétvégi olvasmányom volt. Ez adta az ötletet megnézni az újabb könyveit, így leltem  a kincseimre.)

 Újabb reggeli elmélyülési lehetőségek. Egy riport a szerzővel, amit már oly rég vártam, hiába nem nézek tv-t, találkozhattam volna vele. Esetleg. S az akadémiai székfoglaló előadás fotóinak vetítése, ebben minden benne van.

http://youtu.be/A-L4R4hBUHs

Örülök az elismerésnek. Megérdemelte. Néha nagyon keserűen írt arról, ahogy az életművét fogadták. Ezzel a megérdemelt helyére került az életműve.

Fotóalbumaim vannak másoktól is, azok is nagy kedvencek, időnként reggelente már századszorra lapozom át ezeket is. Az egyik fekete-fehér, letehetetlen. S ha úgy adódik megkeressük a helyszíneket, így jutottunk el a hegyi pincékhez, a templomhoz, s a már, a fotóalbum fotóihoz képest romjaiban, vagy kivágásban vegetáló erdőhöz. Írtam is akkor, kár érte.

3 megjegyzés:

  1. Irom, hogy jobban erezd magd:itt ejjel -30 lesz, most 25 van:)hajnalban havaott, atfuvasokkal, kesobb is csak lepesben tudtam menni.Hetvegen viszont mar meleg lesz, -4 korul.
    A konyveket en is kincskent kezelem.Ide BUdapest, Magyarorszag kepes konyvet hoztam anno, behordtam a suliba, imadtam ahogy csodaltak, es buszke voltam erre is:))

    Remelem a cicak, kutya jol vannak, nalunk Panda megfazott, tusszog.Egyedul o jar tegeregni sajnos, nem birok vele.

    VálaszTörlés
  2. Tetszik ez a nem bírok vele. Olyan, mikor Koró eltűnt, már elgyászoltam egyszer csak előkerült. Kérdé a szomszédasszony: hol volt? Hát nem mondta meg. Ezek a macskák már csak ilyenek.

    VálaszTörlés
  3. Hi, I saw a 3 of your attention-grabbing posted posts and wished to ask if you happen to can be concerned about reciprocal pages? Staff have weblog about alexis texas ass! Pure Testo Xplode Anyway, in my language, there are not much good source like this.I would like to use some of your content for my blog. Please let me know if I can do so if I link back to this page.http://www.supplements4help.com/pure-testo-xplode-scam/

    VálaszTörlés