Oldalak

2014. augusztus 3., vasárnap

Mikor nyugszik le a nap



S egy prózai kérdés: máshol is úgy hullik a diófa levele, mintha mondjuk szeptember vége, október lenne. Nálunk du. szabályos diófa levélhullás volt, mikor fújt a szél. Úgy takarítom, mint ősszel.

2 megjegyzés:

  1. Nekünk tavaly hullott nagyon, idén elenyésző a sárga diófalevelek száma, viszont a miénk nem volt ilyen csúnya. Nézz utána, lehet, hogy beteg és még időben el tudjátok kapni. A mi hátsó diófánkat a gomba vitte el és nagy valószínűséggel a gyökerük szinte összenőtt a még meglévővel, ezért nagyon paráztunk, hogy ennek is hasonló lesz a sorsa, ezért ezüstkolloidos vízzel locsoltuk szinte egész nyáron. Tündérbogyó fürdővizébe raktunk mindig kolloidot és azt zuttyantottuk ki alá. Idén sokkal több dió van rajta, nem hullik róla a levél, már zöld dió hullás is alig volt. A favágó bácsink azt mondta, hogy az a lényeg, hogy szellős legyen a lombozata.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm,utánanézek. Azt éreztük, hogy mikor a tavasszal a nagy szél volt, az nagyon rosszkor kapta el, azóta nem tért magához, dió rengeteg lehullott róla, már alig van rajta. Sajnálnánk, ha tönkremenne.

    VálaszTörlés