Oldalak

2014. június 10., kedd

Állati ügyek


 Hangyák.
A fotó apám nyaralójának egyik szobájában készült a kanapé mögött. A fal mellett látni a hungarocell táblák oldalán, ahogy mászkálnak a vöröshangyák. Ami a sötét szín, azt mind úgymond kitermelték. Hangyacsapdák is találhatók, állítólag működtek is. A fotó láttán ezt megkérdőjelezem. Apám nem engedi, hogy nála aludjunk. Miattuk.

 Csigák.
 Úgy tűnik egy módszer fényesen bevált nálunk csigaügyben: a sörcsapda. Kérdés, hogy  ezt meddig lehet bírni sörrel? Mi lesz, ha nem leszünk itt folyamatosan? Á, micsoda borúlátó vagyok, örülnöm kellene, mert reggelenként telve vannak a csapdák a részeges csigákkal!

Ungibunginak ma vendégei voltak, rendes fárasztás volt unokákkal. Remélem ma éjszaka csendesen lesz, mert mára virradóan elég esemény- azaz hangdús ébredésben volt részünk. Amúgy hamar ideszokott, szinte két nap alatt feltalálta magát. S kedves, tüneményes a bánatos tekintetével. Ha hallja a hangom jön a kerítéshez rögtön. Egy szomszédos simogatásra.

5 megjegyzés:

  1. Ungibunginak en is kuldok egy virtual simit a buksijara:)

    VálaszTörlés
  2. Nagy állatbarát vagyok, de valóban nem mindegy kivel/ kikkel él együtt az ember.
    Olyan, mint az emberekkel való viszony: kompromisszum, kompromisszum, és rengeteg türelem, kitartás velük vagy nélkülük...
    Remélem nem kell megtudnom, hogyan néz ki egy részeges csiga.
    Hangya és csótánytársadalommal már volt dolgom, nem szerettük a tartós együttlétet.
    Lehet, hogy nem hiába szerepelnek szépirodalmi művekben is hasonlatokként, metaforákként?

    VálaszTörlés
  3. Itt olvastam, hogy a csigák ellen összetört tojáshéjjal lehet védekezni: http://twice.hu/hobby/vedekezzunk-csigak-ellen-tojashejjal

    A hangyákat eddig még csak az üzletben kapható szerrel tudtam eltántorítani a lakástól.

    VálaszTörlés
  4. Házas, özvegy, vagy már válással meztelenné tett csigák az áldozatok?

    VálaszTörlés
  5. Töprengő vegyesen, ők kezdték! Kincse, az is van ott lent, s állítólag használ, ahhoz képest látod, amit látsz . Rita, ez már vérre menő küzdelem! Hát igen, az irodalom az életből veszi a példákat! Olvasok egy könyvet, a címe: Lala, Dehmel az írója. Háború, egyszer csak finom lett a kávé. megnézte a hősnő, mitől is? Tele volt csótánnyal a vízmelegítő, azokat főzte fel a vízzel együtt. Nagy munkálatok kezdődtek másnap a konyhában.... A könyv amúgy tüneményes!

    VálaszTörlés