Oldalak

2013. augusztus 13., kedd

Fotó úton





Ma először az Őrségbe mentünk portanézőbe. Viszákon jártunk, Németh Márta portáját néztük meg. Régi boronaház, egy cipész lakta utoljára. Kicsit visszamentünk az időben.... Márta saját háza, egyedül újította fel, magának, s most már megosztotta az érdeklődőkkel is. Köszönet érte, s csodálat!

S a  kedvencem a házból:


A fotók nagyíthatók, de így többet megtudtam mutatni! A többi programra is érdemes figyelni.

Aztán visszakanyarodtunk Sárvár irányába, szokás szerint kálváriákat, kereszteket fotózni. S megint veszteség ért: sok fotó, s köztük az összes sitkei, s apámról készültek "eltűntek" a gépre való másolás közben.Most már tényleg lépnem kell, megnézetni szakemberrel mi lehet itt a gond? A legjobbak, természetesen, szívem szakad meg értük.

Ilyenek voltak kb.


 


Ezek pedig kálvária ízelítők:






A Csendhegyek blogon lesznek majd a kálváriák, kivéve az eltűnt Sitkét....


5 megjegyzés:

  1. Milyen szép képek!
    Ez a viszáki ház tavaly még eladó volt - nézegettük sokat az interneten, mert nagy volt a kísértés. Németh Márta tényleg egymaga újította fel? Megáll az ember esze. Azt hiszem, találkoznunk kellene vele.
    Ha fényképek tűnnek el, az kicsit olyan, mintha az ember életéből tűnne el egy kis szelet.

    VálaszTörlés
  2. Ó, de szívem csücske a bejegyzés a képekkel! Az a konyha és a tűzhely maga a csoda!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szep bejegyzes Aniko! es gyonyoru fotok!

    VálaszTörlés
  4. J! Tulajdonképpen megőrizte a régit, de villanybevezetés, esőcsatorna, festés, állagmegőrzés mind pénz.Ez egy eredeti állapotában meghagyott és nagyon régi ház. Inkább múzeumjellegű. Most is eladná.Köszönöm szavaitokat Éva és Ágnes.

    VálaszTörlés
  5. Őrségben rengeteg ilyen ház van. Ahol így van kialakítva a tűzhely és a kemence, sőt a fiatalok újra építik ilyenre, láttunk példát, csodaszép volt! Nekem is az álmom, de tudod!:-)

    VálaszTörlés