Oldalak

2013. január 6., vasárnap

Próbálkozások, avagy melyik a jobb?

 
 Van-e köztük jobb vagy rosszabb, egyet "szűz kézzel" festettem, mikor próbálkoztam, természetesen a legnehezebbel kezdtem, miért is ne... a másik legalább 7 évvel később készült, igaz 4 év kihagyás után. Ezt még repesztőlakkal kellene lekennem, a másikra rárajzoltam a repedéseket... Az egyiket átjön a fény, a másikat nem sikerült úgy fényképeznem.

 Van-e köztük jó? Végülis lényegtelen, szeretem csinálni, megnyugtat, elfoglal, néha elajándékozom, sokat őrzök még.



4 megjegyzés:

  1. Kedves Holdgyöngy!
    Teljesen igazad van: a lényeg, hogy szeresd az alkotást, fontos, hogy megnyugtat, feltölt, az csak hab a tortán, hogy másokat is gyönyörködtet.Nekem a középső kép tetszik a legjobban, azért, mert azon élőbbek a színek. A képek egy magyar népmesét juttatnak az eszembe, ahhoz készült illusztrációként?
    Erzsi

    VálaszTörlés
  2. Nekem az első tetszik a legjobban.

    VálaszTörlés
  3. Az első és a harmadik ugyanaz, s sajnos nem tudtam fény előtt fotózni. Lehet, hogy szűz kézé volt az igazi. Lehet, hogy úgy tudok csinálni bármit, ha szívem-lelkem benne van, s a másodiknál ez nem úgy volt? A király nyulai a mese címe, norvég népmese, s Szegedi Kataliné az eredeti illusztráció. Egyszer valaki, -akinek könyveit illusztrálta ő- mondta küldjem el neki amiket üvegre másoltam (többet is, valahogy közel állnak hozzám), nem mertem.

    VálaszTörlés