Oldalak

2013. január 11., péntek

Macska és csokoládé

"Tarts egy macskát  a házban, és nem akar mást, mint kimenni megint. Tartsd a szabadban, és nyávog, hogy engedd be. Az emberek nem ennyire különbözők."
Joanne Harris

"Éveken át utaztam anyámmal, s megtanított arra, hogy az étel világútlevél. A nyelvi, kulturális, földrajzi korlátokra fittyet hányva  az étel átlép minden határt. Étellel kínálni valakit annyit tesz, mint baráti jobbot nyújtani, az étel elfogadásával bekerülhetsz a legzártabb közösségbe is."
Joanne Harris

.S ahonnan idéztem

Csokoládés barack - Csokoládé 3.

 a nagy sikerű filmen is láthattuk az alapkönyvet, a Csokoládét. Aztán volt egy folytatás, egyszerűen semmire nem emlékszem abból a könyvből. (Mondtam is, akkor nagy élmény lehetett...) S most itt a 3. rész , ismét az eredeti helyszínen, s ha csokoládé korlátozott mennyiségben készül is, étel annál több (bár recepteket a könyv nem közöl), de a gondolkodásmód, a misztika ismét működik,  újabb kalandokkal,  némi bűnüggyel párosítva, s egy marokkói közösséggel fűszerezve. S ha már macskáról idéztem, ők sem maradhatnak ki...

5 megjegyzés:

  1. Karácsonyra megkaptam,nemsokára belevetem magam...

    VálaszTörlés
  2. Nekem is több könyvem van J. Harristól, lehet, újra nekiállok olvasni őket. :)

    VálaszTörlés
  3. Ez jó lehet.A macskák tényleg ilyenek,.bár most a kutyusunk műveli ezt,mivel a télre való tekintettel néha bent lehet, de akkor hamar ki akar menni,aztán meg sír az ajtó előtt,hogy engedjük be.:)

    VálaszTörlés
  4. Nagy igazság mind a két idézet!
    Erzsi

    VálaszTörlés
  5. Ídes Rúzsám, legalább kétszer olvastam a Csokoládét.A film után csalódás volt, természetesen, hisz más a film, más a könyv, aztán pihentettem, s később úgy olvastam el megint. Kutya, macska egykutya.

    VálaszTörlés