Oldalak

2012. október 10., szerda

„Soha senki sem fog úgy

szeretni minket, ahogy anyánk szeretett. Persze kapunk majd szeretetet apánktól, a barátainktól, testvéreinktől, a nagynénéinktől, nagybátyáinktól, a nagyszüleinktől és házastársunktól – és a gyerekeinktől, ha úgy döntünk, hogy lesznek-, de soha többé nem ismerhetjük már azt a mindent megbocsátó, feltétel nélküli anyai szeretetet.”

Melbevágtak az olvasottak. lehet, hogy soha nem éreztem ezt, vagy nem volt rá szemem? Vagy tényleg nem volt részem benne? Könnyű úgy írni róla, hogy a másik fél nem védekezhet. Apám mesélte mostanában, anyám soha nem simogatott meg minket. Azt világéletemben megtapasztaltam, kaptam is a megjegyzéseket, hogy anyámnak csak fia van. (Azt hiszem ennek ellenére mi mégis jó testvérek voltunk, vagyunk.) Lehet, hogy az ember idősen találja meg azt a társat, akitől azt a feltétlen szeretetet kapja meg , amire mindig is vágyott? Lehet, hogy egy kamasz érzi, tudja azt, ki is az, aki neki rendeltetett? Legfeljebb az élet csavar a dolgokon, hogy a végső egymásra találásra évtizedeket kell várnia?

9 megjegyzés:

  1. Szíven találtak az idézetek!

    VálaszTörlés
  2. Egyszer volt egy ilyen gondolatom Aniko, majd megkeresem, a blogban van:Az ember jo, ha egesz eleteben nehany embert talal, aki elfogadja feltetel nelkul, es szereti, de az sem baj, ha csak egyet.

    Ma is igy gondolom, mert bar nekem nagyon jo anyai kapcsolatom volt, es muszaj hangsulyoznom keson szulettem, mire kamasz lettem majdnem nyugdijas koru volt, megis olyan kapcsolatunk volt, hogy barmit meselhettem.Neki igen, a noveremnek nem:)O mondta, noverednekm ezt ne meseld el:))pedig szeretem Ot is.
    De a font idezettbol a jon le, es a gondolatom lenyege is a kulcsszo, ha csak egy is, de az legyen, az kell, "jar"mindenkinek.

    VálaszTörlés
  3. És milyen mély az ember lelke...
    vajon megtalálja mindenki az Egyet,aki feltétel nélkül....?

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm nektek! Igen, az az egy jár mindenkinek!

    VálaszTörlés
  5. Vajon lehetek-e, lettem-e az az egy, aki jár mindenkinek...?

    VálaszTörlés
  6. Tanítóképzőn a férfi pszichológia tanárunktól tanultam meg, hogy az anya feltétel nélkül szeret, az apa az elvégzett teljesítményért.
    (nálunk ez igaz, és bár nem egyszerű a kapcsolatunk szüleimmel, de valahogy mégis szeretjük egymást)
    (sőt, a saját gyermekeinknél is látom ezt - már a tanárom által mondottakat)

    Ami pedig még erről eszembe jutott:

    "Ha hiánymotiváltan élünk, akkor a gyógyuláshoz első lépésként arra a fájdalmas szembesülésre van szükségünk, hogy amit magzati korban, gyerekkorban, fiatalkorban nem kaptunk meg, azt már sosem kapjuk meg. Soha. Ez egy hihetetlenül fájdalmas veszteség, de nagyon ajánlom, hogy éljétek át. Nem érdemes azon fáradozni, hogy amit gyerekkorunkban nem éltünk meg, azt most megszerezzük - mert azt a hiányt nem lehet betölteni. A mai hiányt ma be lehet tölteni. A holnapit is - holnap. De azt az egykori hiányt lehetetlen. Egyetlen valódi esélyünk van: szenvedni kell. Gyászolni. Átélni a hiányaink fölötti mély fájdalmat. Hogy azt a valamit már sosem kapjuk meg, mert az a nap, az a helyzet elmúlt. A szó szoros értelmében azt gondolom: ez gyászmunka. Nyögni kell, zokogni, dühöngeni és tiltakozni. Mert ilyen érzések fognak jönni, de hatalmas erővel. Mégis érdemes ezen az úton elindulni, mert minden olyan gyászmunka, amit elvégeztünk a saját múltunkkal kapcsolatban, hihetetlen mértékben fölszabadít minket. Nem kell a terheket tovább hurcolni, ezért szabaddá válhatunk a jelen kapcsolatainkban. Ettől fogva például nem terheljük a társunkat azzal, hogy adjon meg nekünk valami olyasmit, aminek a hiánya harminc évvel korábbról származik, és az édesanyánktól kellett volna megkapnunk." Részlet Pál Feri idén megjelenő, A szorongástól az önbecsülésig című könyvéből.

    VálaszTörlés
  7. biztos ott bujkal az erzes, csak sokan nem merik vallalni.

    VálaszTörlés
  8. Definitely, what a great site and revealing posts, I will bookmark your site.All the Best!Your internet site came up in my research and I'm taken by what you have written on this topic. NO2 BURST I am presently extending my enquiry and thus cannot contribute further, nonetheless, I have bookmarked your online world content and will be returning to keep up with any next updates. Just Now love it and gives thank you for tolerating my remark.http://www.healthsupreviews.com/no2-burst/

    VálaszTörlés