Oldalak

2012. június 7., csütörtök

Hogyan működnek

a csalók? A megélhetésüket keresők? Az élelmesek? Csengetnek, fiatalember az ajtó előtt. Volt-e már itt a társa? Jönnének az ablakokat felújítani, mert már szigetelve van a ház, s hogy ne szökjön a meleg, meg a hőtérkép stb. , meg a régi ablakok gondjai. Ekkor és ekkor, 40% a kedvezmény így közösen, mert egyénileg már többe kerül majd. Minden irat kéznél, nyakban stb. Így is 90 000 Ft lenne, 40 % kedvezménnyel. Megszólal a vészcsengő. Kérdezzük a szomszédot, ő nem. Kérdezem a mérvadó szomszédot, megbeszéli a férjével. Nézem az iratokat, valami Hejő... település a papíron. (Anno egy ilyen (értsd Miskolc környéki) cég rángatott be az ablakszigetelésbe. Ezek is így léptek fel, hogy ház akciója, hivatkoztak a közös képviselőre, bennfentesen tárgyalták a ház ügyeit (személyes marakodások a közös képviselővel). Nagyon csenget a csengőm. Hívom a házat képviselő céget, már más lakó is telefonált, ez nem  a ház akciója, szóljak másoknak is. (Azért is gyanús volt, mert egy hete volt lakógyűlés, ott szóba sem került ilyesmi.)

Aztán fel a  netre, milyen jó, hogy kéznél van, beírom a cég nevét, s már a fórumokon szidják is őket!!!! Miskolci cég, valami budapesti cégre utaló pecséttel, csak az a Hejő... (nekem jelent valamit), s akinek nincs helyismerete, akit már egyszer nem húztak be a ház ügyeire utaló fellépéssel, s  a sok idős ember a házban, akik  miatt adják a kedvezményt...!!!! Velük hogy lesz?

3 megjegyzés:

  1. Az embernek mindig észen kell lenni! Nyílászárós, fűtéskorszerűsítéses marakodások, szabálytalanságok engem is érintenek. Az enyém rendben ment pár éve, már ki is fizettük, de anyué???:-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszer én is megcsalattam egy ilyennel. Jöttek az elegáns fickók mappával, igazolásokat mutattak, amiket persze nem tudtam rögtön elolvasni. Hogy az ajtómat leszigetelik ilyen olcsón, és csak tízezer előleget kérnek, a jövő héten jönnek szerelni. Ki van írva a bejárati ajtóra is, nem olvastam? A házban már mindenki aláírta. Odaadtam az előleget, mert az ajtórésen a kis szél orkánná fajul és hihetetlen hangokat ad. Szabályos(nak tűnő) szerződést írtam alá.
      No, mikor elmentek, leizzadtam, reszkettem. Én hülye, a kékfény kedvenc nézője, a mindenkivel szemben bizalmatlan, senkinek semmit el nem hívő, én is? Nézem az interneten a céget: létezik, és ezzel is foglalkozik. Kicsit megnyugodtam. Jövő héten percnyi pontossággal megjelentek, az előtérben fölállították a munkaasztalt, megbuherálták az egész ajtót gyönyörű beige lécekkel Oldalt még ezt vagy azt tegyünk-e be, akkor esetleg több lenne pár ezerrel. Nem kérték, hadd menjenek el vécére, nem kértek egy pohár vizet, egyáltalán be se jöttek a lakásba. Nem kértem a plusz műanyag borítást, már így is jó. Kifizettem a maradék 16 ezret, adtak nyugtát azzal, hogy a számlákat más intézi bent a cégnél, azt később küldik ki. Számlát (természetesen) nem kaptam, viszont az ajtóm szép lett és szigetel. De mivel a számla nem érkezett meg, ez is szélhámosság volt. Igaz, becsületes.

      Törlés
    2. az kimaradt, hogy a szerződéspéldányomat visszakérték azzal, hogy valakinek még alá kell írnia és visszaküldik a számlával együtt. Tehát semmi nyoma nem maradt a munkának, ha bármi problémám van az ajtóval, annyi. De nem volt.

      Törlés